LONGi Solar proizvođač solarnih panela u brojkama

0
GODINE OSNOVANO
$ 0
MILIJARDI UKUPNA IMOVINA
$ 0
MILIJARDI PRIHODA(2020)
0 GW
DOSTAVLJENIH MODULA
0 GW
GODIŠNJI PROIZVODNI KAPACITET

Nekoliko reči o kompaniji

LONGi Solar se bavi proizvodnjom monokristalnih solarnih ćelija i modula sa silicijum tehnologijom unutar LONGi Green Energy Technology grupe. Članovi grupe su još LONGi Silicon kompanija koja se bavi proizvodnjom monokristalnih silicijumskih ingota i pločica, kao i LONGI Energy koja se bavi izgradnjom solarnih parkova sa mono tehnologijom. Od svog osnivanja u februaru 2000. godine, LONGi Solar je posvećeni zagovornik istraživanja, razvoja, proizvodnje i svetske prodaje solarnih ćelija zasnovanih na tehnologiji monokristalnog silicijuma, nudeći najbolje rešenje po jediničnoj ceni na tržištu. Danas je najveći svetski proizvođač mono solarnih ćelija i modula: sa godišnjom proizvodnjom od 6,5 GW poseduje 16% tržišnog udela u proizvodnji mono solarnih ćelija. To ga čini najvećim dobavljačem solarnih panela u Kini i trećim po veličini u svetu. Sa planovima da se do 2020. godine proširi na 20 GW, postaće najveći svetski proizvođač solarnih panela.

LONGi SOLAR

NAJVEĆI SVETSKI PROIZVOĐAČ MONOKRISTALNIH SOLARNIH ĆELIJA

SVETSKI REKORDI KOD LONGi SOLAR-a

Najveća efikasnost PERC solarnih ćelija: 23,6%

Najveća efikasnost PERC solarnog modula: 20,41%

LONGi: Istraživanje i razvoj

LONGi Solar je jedan od najvećih proizvođača monokristalne silicijumske tehnologije. Obično troši 5-7% svoje godišnje prodaje na istraživanje i razvoj, što ga čini svetskim liderom u proizvodnji solarnih panela. Njegovo odelenje za istraživanje i razvoj zapošljava izvanredan broj od više od 460 ljudi širom sveta. Kompanija ima više od 260 registrovanih patenata u oblasti proizvodnje monokristalnih silicijumskih pločica, solarnih ćelija i solarnih modula.

LONGi MONO PERC tehnologija

Poslednjih godina, sa smanjenjem troškova proizvodnje monokristalne solarne ćelije, primećeno je značajno proširenje tehnologije u odnosu na polikristalnu tehnologiju. Mono tehnologija sve više vraća tržišni udeo od polikristalne i očekuje se da će u bliskoj budućnosti povratiti lidersku poziciju na tržištu. LONGi -ova solarna mono PERC solarna ćelija ima veću efikasnost, gustinu energije i prinos energije od sličnih solarnih ćelija sa sličnom poli tehnologijom. Bolje se ponaša pri niskim intenzitetima svetlosti i visokim temperaturama okoline. Sporija je degradacija performanse, zbog čega LONGi nudi povoljniju garanciju performanse nego što je u branši uobičajeno. Zbog veće efikasnosti i gustine energije, sistemi izgrađeni sa LONGi solarnim panelima zahtevaju manje prostora i niže troškove materijala za strukturne i električne instalacije, što ga čini najboljim rešenjem za jediničnu cenu energije na tržištu. Kvalitet solarnih panela LONGi obezbeđuje sistem kontrole kvaliteta od više od 50 koraka.

PERC ćelija

PERC ćelija ima pasiviranu zadnju stranu i laserski proces žlebljenja, što značajno poboljšava efikasnost ćelije.

Bifacijalna PERC ćelija

Za bifacijalnu PERC ćeliju, zadnja AL površina zamenjena je Al rešetkom, pa većina zadnje strane postaje transparentna što omogućava ćeliji da apsorbuje svetlost i proizvodi električnu energiju sa obe strane.

Visok prinos energije

  • Izvanredno niske performanse zračenja
  • Niski koeficijent kapaciteta i temperature
  • Niske radne temperature

Garancija

Zasnovan na naprednoj mono ploči i tehnologiji protiv LID-a, LONGi nudi prvogodišnju garanciju napajanja od ≥98% za PV module.

5d006f374510d

Efikasnost ćelija u masovnoj proizvodnji

5d006f3abba3a

Degradacija prve godine, Anti-LID

5d006f3f133d2

Izuzetne performanse niske iradijacije

5d006f42b8ea7

Temperaturni koeficijent niske snage

BIFACIJALNA PROIZVODNJA ENERGIJE

Na prinos energije bifacijalnog modula može uticati albedo, visina modula, GCR i DHI itd. Visina ugradnje bifacijalnog modula preporučuje se da bude veća od 1 m. Treba izbegavati senčenje sa nosača i razvodne kutije.

Skoro 10%

Voda

15-25%

Trava

20-30%

Zemljište

25-40%

Beton / pesak

75-90%

Reflektujući film /
Snežno polje

5d00707802064

Albedo

Pravi značajne dobitke na travnjacima, suvom pesku i posebno na snežnim površinama.

5d00707b5af4e

Visina modula

Smanjiće uticaj senčenja sa zadnje strane. Preporučuje se najmanje 1 m.

5d00707eb42c2

GCR

Mali GCR će povećati blistavost na zadnjoj strani.

5d00708200d2b

DHI

Zadnja strana modula apsorbuje difuzno svetlo. Što je veći udeo difuznog svetla, veći je i bifacijalni dobitak.

POLUĆELIJSKA (Half-Cut) TECHNOLOGIJA

Tehnologija polućelija znači da se ćelija infracrvenim laserom raseče na dva dela i radna struja se prepolovi. Gubitak toplote na traci će se značajno smanjiti i efikasnost modula će se povećati za 2%. Pouzdanost modula se takođe povećava.

Kombinacija polućelijske tehnologije i bifacijalnog modula povećava efikasnost na efektu redukcije struje.

Niža temperetura žarišta (Hot Spot)

Senke na malim površinama mogu prouzrokovati izuzetno visoku temperaturu na tim delovima. Ovaj fenomen se zove “žarište”. Dugotrajna žarišta mogu dovesti do nepovratne degradacije modula.

Pošto je struja na polućelijskim modulima polovina od punih ćelijskih modula, temperatura žarišta je logično manja. LONGi-jeva merenja ukazuju na niže temperature za 10-20 ℃, što povećava pouzdanost modula na dužoj stazi.

Niža radna temperatura

Napola isečene ćelije imaju polovinu radne struje, čime se toplotni gubitak značajno smanjuje. Radna temperatura se na odgovarajući način smanjuje, a pouzdanost modula se poboljšava, kao i povećanje snage.

Manji gubici senčenja

Zbog jedinstvenog dizajna paralelnog povezivanja, polućelijski moduli nastavljaju pružati 50% izlazne snage kada su nizom zasenćeni pri izlasku ili zalasku sunca. Pored toga, polućelijska tehnologija može poboljšati kapacitet bifacijalnog modula i pod neujednačenim osvetljenjem na zadnjoj strani.

Veći prinos pri visokom zračenju

Pod visokim uslovima zračenja, polućelijski modul, posebno bifacijalni polućelijski modul, imaće veći prinos energije u poređenju sa konvencionalnim modulom. Bifacijalni polućelijski modul će pomoći da se postigne najniža LCOE u regionima koji su bogati izvorima sunčevog zračenja.