SoliTek proizvođač solarnih panela u brojkama

0 +
GODINA ISKUSTVA IZ LITVANIJE
0 KW
SOPSTVENA SOLARNA ELEKTRANA
0 MW
PROIZVODNJA MONO- I POLIKRISTALNIH SOLARNIH PANELA

Pregled kompanije SoliTek

SoliTek pokriva najširi spektar postojećih solarnih rešenja, od proizvodnje sirovina do izradnje gotovih solarnih elektrana.

SoliTek proizvodi 80 MW godišnje mono- i polikristalnih silicijumskih solarnih ćelija, kako za vlastitu upotrebu, tako i po narudžbi drugih proizvođača solarnih panela.

SoliTek takođe proizvodi gotove solarne panele u količinama od 50 MW godišnje. Zahvaljujući sopstvenim rezultatima istraživanja i razvoja i naprednim proizvodnim tehnologijama koje koristi, proizvodi kompanije, uključujući i njene posebne stakleno-solarne panele, predstavljaju vrhunski kvalitet, sa izuzetno visokim prinosima i garancijama iznad tržišnog proseka.

Kao priznanje za svoju energetsku efikasnost i inovativne načine korišćenja energije, solarna ploča Soli Tek je 2013. godine izabrana od strane Privredne komore Nemačke za najzelenije postrojenje u Evropi.

SOLITEK

MONOKRISTALNI SOLARNI PANELI

Tradicionalni monokristalni solarni paneli kompanije Soli Tek sa aluminijumskim okvirom od 40 mm i plastičnom podlogom, sa garancijom od 12 godina. Svojim visokim performansama efikasno su rešenje prvenstveno za kupce koji se bore sa ograničenjima prostora i za one koji žele solarne panele evropske proizvodnje.

Soli Tek: Staklo-staklo solarni paneli

Solarni paneli staklo-staklo imaju garanciju 30 godina na proizvod i pad efikasnosti na 90% za 30 godina.

Naziv solarne ćelije staklo-staklo znači da su ćelije smeštene između dve staklene površine. Ovako dizajnirani paneli su izuzetno otporni, stoga kapacitet ćelija na dužoj stazi sa ovim rešenjem ostaje najveći. Ćelije su potpuno zaštićene od mikropukotina koje uzrokuju uticaji okoline (npr. udar vetra). Na testu ubrzanog starenja od 50 godina, na solarnim ćelijama Soli Tek, izmereno je samo 6% smanjenje efikasnosti!

Kod velikih sistema važan podatak može biti da je napon sistema staklo-staklo ploče 1500V umesto 1000V, zbog čega mogu se formirati duži nizovi, smanjujući broj i cenu potrebnih električnih komponenti.

Zahvaljujući interesnatnoj izvedbi panela, nema potrebe za metalnim okvirom. Solarni paneli formiraju jedinstvenu staklenu površinu na krovu, što pruža posebno lep izgled čak i kada nisu integrisani u krov, nego su postavljeni sa tradicionalnom nosećom konstrukcijom, pričvršćeni gumom i montirani na gotov krov.

Osim estetike, veoma važna pozitivna karakteristika solarnih panela staklo-staklo bez okvira je ta, što je njihova sposobnost samočišćenja mnogo bolja od sposobnosti uramljenih solarnih panela. Aluminijumski okvir se izdiže jedan ili dva milimetra iznad površine stakla. Ovo sprečava sklizanje vode i snega sa solarnog panela. Iz tog razloga, prašina i prljavština se zadrži na donjoj ivici solarnih ćelija i ostaje nakon što se voda osuši. Ovaj problem se ne javlja kod solarnih panela bez okvira.

Eksluzivan izgled - premium kvalitet

350W solarni panel bez okvira

 • prednje i zadnje kaljeno staklo
 • dizajn bez okvira
 • moguće montirati sa tradicionalnom nosećom konstrukcijom
 • Prednosti

 • Visoko otporan na spoljne uticaje
 • Fleksibilna, izdržljiva površina
 • Odlična sposobnost samočišćenja
 • Najveća (kategorija „A“) otpornost na požar
 • Na 50-godišnjem testu, efikasnost je smanjen samo za 6%
 • Kvalitet

 • 30 godina garancija proizvoda
 • 30 godina garancija efikasnosti
 • 30 godina do pada prinosa na 90%