Razmišljate o solarnom sistemu i želite brze odgovore?

Potražite naše kolege i dobićete pravo rešenje prilagođen vama.

BESPLATNA TELEFONSKA KONSULTACIJA

Pozovite nas! Zajedno ćemo razmotriti vaše mogućnosti.

BESPLATNA KVALIFIKACIJA

Niste sigurni da li je vaš dom pogodan za ugradnju solarnih panela? Pošaljite nam fotografije svoje kuće sa obeleženom južnom stranom i odgovorićemo sutradan!

BESPLATNI LIČNI SAVETI

Naše iskusne kolege će vas rado primiti u našim prostorijama, gde možete izbliza upoznati i naš sopstveni solarni sistem.

Da li želite postaviti solarni sistem na svoj krov?

Da li želite da se rešite računa za struju?

Zatražite od nas konkretnu ponudu kako biste ostvarili svoj plan!

Koje su 3 stvari koje morate odlučiti ako želite solarni sistem?

1. Tehničko rešenje

Pronalažanje pravog tehničkog rešenja je pravi izazov za one sa tehničkim razmišljanjem. Međutim, moramo voditi računa i o onoj grupi ljudi, kojima su tehničke stvari nejasne ili će im istraživanje istih predstavljati teret. Pogledajmo neke objektivne činjenice za koje se nadamo da će pomoći i jednima i drugima u razumevanju šta im je potrebno.

Generalno, pravo pitanje je koja je solarna ćelija bolja, polikristalna ili monokristalna?
Kratak odgovor glasi: iz aspekta proizvodnje skoro je nebitno na srpskom podneblju. Prinos sistema u celini više zavisi od drugih uslova.
Ako pogledamo cene, polikristalni solarni paneli su jeftiniji, ali to ne znači da manjkaju na kvalitetu! Jednostavno, tehnologija kojom se ovakvi paneli proizvode je jeftinija.
Ukoliko je naša raspoloživa krovna površina mala, bolje je instalirati monokristalne panele, jer imaju veću snagu po jedinici površine.
Jedan od čestih aspekata je i estetika. Monokristalni solarni paneli su crni, dok su polikristalni plavi. Kako se nekima više sviđaju jedni, a nekima drugi, bitno je pažljivo pogledati proizvode pre kupovine.
Sledeće pitanje je proizvođač. Mnogi svoje panele predstavljaju kao evropski proizvod, ali nažalost u većini slučajeva to je samo marketinški trik. Ukoliko kompanija ima kancelariju u Nemačkoj, ne mora da znači da je panel i proizveden u Nemačkoj. U svakom slučaju, nije problem ako ne izaberemo Evropljane, jer su svi najveći proizvođači Kinezi. Prema nedavnoj Nemačkoj studiji, ovi proizvođači su po kvalitetu pobedili Evropljane. Jedino je važno izabrati proizvod od renomiranog, velikog proizvođača jer male kompanije često ne mogu pružiti očekivani kvalitet.

Ako imate jednodelnu, ravnu i neisprekidanu površinu krova bez senki, tradicionalni solarni paneli mogu biti savršen izbor. Međutim, ukoliko imate jedan razigrani krov sa više orijentacija i pojavom senke na krovnim površinama, razmislite o upotrebi pametnog solarnog sistema. Postoji nekoliko rešenja za pametne solarne sisteme: sa pametnim solarnim panelima ili sa pametnim inverterima. Obe opcije imaju prednosti i mane, pa je veoma bitno upoznati obe tehnologije pre nego što donesete odluku.

Ovo pitanje je usko povezano sa tim da li ćemo izabrati konvencionalni sistem, sistem sa pametnim solarnim panelima ili sistem sa pametnim inverterom. Na odluku obično utiče dužina garancije i mesto proizvodnje (Evropsko ili Kinesko).

2. Finansiranje

Pre nego što krenete sa investicijom u solarne sisteme, važno je da budete svesni vojih mogućnosti finansiranja. Osim finansiranja iz sopstvenih sredstava, može da se pojavi i neka vrsta subvencije od strane države. Raspitajte se.

Gotovina je najjednostavniji i najbrži način. Posle potpisivanja ugovora, u roku od samo 45 dana možete imati svoj solarni sistem.

3. Koju solarnu kompaniju

Tokom celog života trebamo donositi odluke. Tako je i sa pitanjem kojoj kompaniji poveriti ugradnju našeg solarnog sistema. Trenutno postoji velika konkurencija između preduzeća za stambene solarne sisteme na domaćem tržištu. Pogledajmo neke aspekte koji bi vam mogli olakšati izbor.

Zato je ovo pitanje važno jer kada birate sistem, neminovno birate i preduzeće. Garantni rokovi su dugački, što bi nam izabrana kompanija trebala da obezbedi.
Treba da ima servisnu podršku i stabilnu finansijsku pozadinu.

Danas možete sresti mnogo majstora i stručnjaka u svom krugu poznanika ili na raznim internet forumima. Urbane legende koje se čuju u ovim krugovima vredne provere kroz razgovor sa željenom kompanijom kako biste mogli ustanoviti da li imate posla sa sličnim „stručnjakom“ ili sa zaista pravim.

Kako funkcionišu ovi sistemi? Kako se radi obračun?

Opis rada je sledeći: solarna elektrana proizvodi električnu energiju, a električni potrošači je troše. Cilj je da se što više proizvedene energije odmah potroši, ali trenutne vrednosti proizvodnje i potrošnje retko se slažu, uvek je jedna od tih veća. U slučaju kad proizvedemo manje od trenutne potrošnje, razlika energije će doći iz distributivne mreže kroz merač potrošnje, a kad proizvedemo više energije nego što nam je potrebno u datom momentu, višak ćemo izgubiti, jer trenutno još nije moguće viškove predati u distributivnu mrežu. Skladištenje još nije isplativo u akumulatorima.

Kad se donesu podzakonsti akti Zakona o OIE, imaćemo mogućnosti da taj višak plasiramo u mrežu koji će se takođe meriti. Ovaj način merenja se zove „neto merenje“. Bilans se gleda na periodu od godinu dana i cilj kod dimenzionisanja elektrane je da količina proizvedene energije ne prelazi godišnju potrošnju. U najavi novog zakona o OIE je da će za elektrane do 10kW biti pojednostavljena procedura za dobijanje dozvola za predaju viškova u mrežu.

Naše usluge

Posao nam je da izradimo rešenje za korišćenje solarne energije, da isporučimo inverter i solarne panele kao i da izgradimo solarnu elektranu i u tome smo i dobri.
Neka se i vi napajate putem Sunca!

Predkvalifikacija

Da li sumnjate da li se uopšte isplati?
Istražićemo i podelićemo činjenice sa vama! Naše kolege predlažu sisteme koji zaista ispunjavaju obećanja.

Rešenje samo za vas

Radimo sa više tehnologija, zbog toga imamo rešenje i za posebne situacije.

Fiksne cene

Držimo se ugovora, nema skrivenih troškova

Sigurni uslovi garancije

Kao distributer, preuzimamo garanciju, ne morate da se bavite proizvođačima.

Servis

Mi vas ne šaljemo do ovlašćenog servisa, jer smo mi ti. Servisne radove obavljaju naše kolege.